Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pikaopas urheilutuen valintaan

urheilutuet.jpg

Urheilu/niveltuen valinnassa on syytä huomioida muutamia seikkoja, jotka auttavat valitsemaan juuri Sinulle sopivan ja oikean kokoisen tuotteen. Tässä on kerrottu muutamia tärkeitä seikkoja jotka on syytä huomioida tuen valinnassa.

1. Lue huolellisesti tuotteen tuotetiedot. Niissä on yleensä kerrottu millainen tuki on rakenteeltaan ja millaiseen tarkoitukseen se soveltuu parhaiten. Käyttötarkoitukset tukien osalta on määritelty yleisellä tasolla. KuntopisteCom ei vastaa tuotteen soveltuvuudesta asiakkaan vammaan tai käyttötarkoitukseen.

Tuen käytöstä on asiakkaan tarvittaessa aina neuvoteltava lääkärin kanssa. Vamman sattuessa on aina syytä kääntyä lääkärin puoleen vamman laadun määrittämiseksi ja varmistaa lääkäriltä onko hankittava tuki vammaan ja käyttötarkoitukseen sopiva. Tuet on normaalisti tarkoitettu tilapäiseen käyttöön eikä niitä pidä käyttää esimerkiksi nukkuessa.

2. Tee mittaus huolellisesti! Jokaisen tuen kohdalla on ilmoitettu kokotaulukot ja mittausohjeet. Jotkut tuet ovat ns. yhden koon tukia jolloin erillisiä kokotaulukkoja ei ole. Tällöin on yleensä ilmoitettu mittaväli jolle kyseinen tuki soveltuu.

3. Jos kokosi sattuu olemaan juuri kahden koon välissä. Esimerkiksi jos polvituen kohdalla lukee: M koko (30-40 cm) ja L koko (40-50) ja sinun mittasi mittauskohdasta on n. 40 cm kannattaa normaalisti valita isompi L koko, etenkin jos reitesi /pohkeesi ovat normaalikokoiset tai normaalia paksummat. Jos kokosi osuu kahden koon väliin ja reitesi ja pohkeesi ovat hyvin hoikat - kannattaa valita pienempi koko.

Yleisohjeena kuitenkin on, että mitan ollessa kahden koon väliltä - kannattaa valita isompi koko koska isompi koko on yleensä paremmin säädettävissä alaspäin kuin toisinpäin. Poikkeuksena tähän perussääntöön voidaan pitää nivushousuja, joista kannattanee valita pienempi malli jos mittasi on kahden koon rajoilla.

4. Jos olet kuitenkin epävarma koosta tai tuen sopivuudesta niin ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Pyrimme kaikin tavoin auttamaan Sinua oikean tuen valinnassa ja vastaamme kyselyihin lähes poikkeuksetta vielä saman päivän aikana (arkisin).  Tarvittaessa neuvottele aina lääkärin kanssa tuen käyttöön liittyvissä asioissa.