Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Purentakisko Sanabrux

Hinta:69.00 €

Purentakisko Sanabrux®

Uutta! Sanabrux purentakisko suojaa hampaita bruksismin aiheuttamalta kulumiselta

Lämpömuotoiltava - joustava - käytössä miellyttävä

Bruksismi on yleensä unen aikaista mutta myös valveilla tapahtuvaa tahdosta riippumatonta hampaiden kiristelyä ja narskutusta. Bruksismi on hyvin yleistä ja ilmenee ajoitaisena suurimmalla osalla väestöä. Sen syiksi on arveltu purentahäiriötä, perinnöllistä alttiutta ja stressiä. Lisääviä tekijöitä ovat stressin lisäksi runsas tupakointi tai alkoholin käyttö.

Sanabrux on oraalinen laite, joka suojaa hampaita bruksismin aiheuttamalta kulumiselta. Laite on alkuperäinen sveitsiläsvalmisteinen terveydenhuollon laite, joka on valmistettu lääketieteelliset- ja elintarvikkeille laaditut vaatimukset täyttävästä lateksittomasta materiaalista. Suojamuotti muotoillaan suuhun sopiviksi kuumentamalla ne ensin vedessä. Pehmeän materiaalin ansiosta laite on käytössä miellyttävä eikä aiheuta hiertymiä suuhun. Materiaali on väriaineeton ja sen allergeenit on minimoitu.

Pakkaus sisältää:

  • Yksi joustava, lämpömuotoiltava yläleukasuoja
  • Hampaiden purentalevy
  • Lämpömittari, kelluva
  • Ilmava säilytysrasia
  • Käyttöohjeet

Indikaatiot:
- Suojaa hampaita bruksismin (narskuttelu) aiheuttamaa eroosiota vastaan.


Kontraindikaatiot:
- Vaikeat periodontaaliset sairaudet.
- Vähemmän kuin kahdeksan hammasta alahammasrivistössä.
- Mikäli hampaat ovat löyhästi kiinni, käänny hammaslääkärin puoleen.
- Alle 18 vuotiaat henkilöt.


Mahdollisia sivuvaikutuksia:
- Hampaiden herkkyys käytön jälkeen (tuntemukset häviävät kun hampaita purraan yhteen 3-4 kertaa).
- Syljen erityksen lisääntyminen (vähenee muutamassa päivässä säännöllisessä käytössä).
- Suun kuivuminen, oksennusrefleksi.

Mikäli oireet eivät vähitellen helpotu tai ne pahenevat, lopeta laitteen käyttö ja käänny tarvittaessa lääkärin tai hammaslääkärin puoleen.

Huolto, käyttöikä, takuu.

Herätessäsi poista kisko ja huuhtele runsaassa vedessä. Aseta lasiin, jossa on kädenlämpöistä vettä ja liuotettu antibakteerinen puhdistustabletti. Heitä neste pois ja huuhtele kisko huolellisesti illalla ennen suuhun laittamista. Tarkista laitteen kunto säännöllisesti. Käyttöikään vaikuttavat se kuinka laitteesta pidetään huolta sekä bruksismin voimakkuus. Näin ollen kiinteää takuuaikaa ei voida myöntää. Takuu koskee tehdasvikoja. Laite tulee vaihtaa uuteen mikäli siinä on havaittavissa halkeamia, lohkeamia tai laitteen kunto on oleellisesti heikentynyt.

Laitteen adaptointi hampaisiin (lämpömuotoilu) ja säätäminen.

1. Aseta leukasuojamuotti lämpömittarin kanssa kattilaan jossa on 8cm vettä ja lämmitä vesi. Sammuta liesi kun lämpömittarin väripatsas yltää siniseen merkkiin asti (optimaalinen lämpötila). Jätä leukasuoja kuumaan veteen kolmeksi minuutiksi. Ravista sen jälkeen vesi pois leukasuojasta.

Huomioitavaa: Muotin tulee olla tarpeeksi kuuma onnistuneen muotoilun saavuttamiseksi. Muotoilu hampaisiin sopivaksi tulisi tehdä 10–15 sekunnin kuluessa siitä kun muotti on poistettu kattilasta.

2. Seiso peilin edessä ja ota muotti pois kattilasta lusikalla ravistaen ylimääräisestä vedestä. Aseta muotti välittömästi ylähammasrivistöä vasten. Aseta muotin keskilinja vastaamaan yläetuhampaiden keskiosaa. Paina kevyesti sormilla muottia ylöspäin hammasrivistöä vasten, jolloin muotti muovautuu hammasrivistön mukaisesti.

3. Pitele muottia edelleen hampaita vasten yhdellä kädellä ja aseta hampaiden painantalevy suuhun toisella kädelläsi. Pure voimakkaasti hampaitasi yhteen asetettuasi levyn suuhun. Jatka purentaa suun ollessa kiinni ja painele sormilla huulen ja poskien kohdalta muotoillaksesi myös muotin seinät. Vapauta purenta ja anna muotin jäähtyä suussa kaksi minuuttia. Tämän jälkeen ota muotti suustasi ja huuhtele kylmän veden alla.

4.                         Aseta valmis leukasuoja suuhusi ennen nukkumaan menoa erityisesti jos olet kokenut stressiä.

Muotoilun laatu.

Adaptaation onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä ovat hampaiden muoto ja määrä sekä muotoilun laatu. Mikäli muotti ei mukaudu hampaisiin kunnolla tarkista, että muotissa on havaittavissa selkeät jäljennökset hampaista. Mikäli näin ei ole, toista lämpömuotoilu ja varmista, että muotoiltavan muotin lämpötila on riittävän korkea ja muottia painettaessa käytetään tarpeeksi voimaa. Mikä tahansa lämpömuotoiltavan muotin osa, joka aiheuttaa mahdollista epämukavuutta suussa, voidaan poistaa leikkaamalla.

Valmistettu Sveitsissä.

Toimituaika-arvio 1-4 arkipäivän kuluessa

Suosittelemme myös

Ekulf NightGuard purentakisko

Ekulf_NightGuard_purentakisko.jpg&width=280&height=500
Ekulf NightGuard purentakisko.
Helppokäyttöinen purentakisko suojaamaan hampaita öiseltä hampaiden narskuttelulta tai hampaiden yhteen puremiselta. Kisko rentouttaa leukaa, vähentää jännitystä ja kipua sekä estää narskuttelun ääntä. Muotoutuu oikean kokoiseksi ja muotoiseksi sekä antaa vakautta ja estää..
Hinta: 64.90 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »